Sista dagarna

Tänk att min tid i skolan redan är slut. Det har gått så himla snabbt och nu har jag endast deep cleaning kvar imorgon. Sen flyger jag hem på lördag för att packa om och sedan flytta till Klais och påbörja min praktik på Schloss Elmau. Det blir en ny och spännande del av utbildningen och som tur är så har jag min rumskamrat och en annan klasskamrat som ska dit också. Det blir lite som att ta med en bit av trygghet med sig vilket alltid är uppskattat.

Igår avslutade jag min final exam, och därmed hade jag min sista tid i köket här igår. Det var timmar av förberedelser men jag är stolt över det jag åstadkommit såklart och feedbacken var härlig att höra. Som jag sagt förut så har jag idrottat på elitnivå hemma i Sverige och idrottat sen jag var 6 år. Att komma till eliten, till toppen och jobba med de bästa är en resa av hårt jobb, passion och dedikation. Det är därför jag aldrig oroar mig för tekniker och att lära mig nytt skrämmer mig inte. Det är så man tar sig framåt. Vi är alla barn i början, tekniker kan läras ut men passionen och kärleken för det man gör finns där eller så gör det inte det.

Om det är någon där hemma i Sverige som läser detta och undrar om du ska ta steget. Om du vill göra det här som jag just gjort. Så säger jag bara detta, det är ju faktiskt så att vi bara har detta livet och det vore tragiskt om vi inte spenderade det livet på ett sätt som vi verkligen vill. Som min kära mor brukar säga: Du är stjärnan i ditt eget liv. Brinner du för detta så räcker det mer än någonting annat, så våga chansa, våga följa din egen väg. Hemma finns alltid kvar, hemma kommer inte gå någonstans men chansen att följa din dröm, den är flyktig och kan sina.

Livet är för kort för att inte göra det man verkligen vill. Oavsett vad andra säger och tycker.

 

17430945_1446612762055425_2118555348_o

Dessert: Jordgubbsmousse med äppelkompott, jordgubbssås och kokosnöt crisp.

Tårta: Jordgubbsmoussetårta med lime jelly och kokosnöt dacqouise.

Praliner: Vanilj ganache med körsbär och tranbärs jelly.

Macaroons: Vanilj macaroons

Tart: Lime tart med lime curd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s